Termográfia, épületdiagnosztika, hőtérképes és hőkamerás vizsgálat - Ingatlandiagnosztika

Jegyzőkönyminta letöltése

Kattintson az ikonra a minta jegyzőkönyvek letöltéséhez.

Lakás Hőtérképes vizsgálat
Lakás
Családi ház Hőkamerás vizsgálat
Családi
ház
Épület termográfia
Épület
termográfia

Szolgáltatás megrendelése

Épületdiagnosztika megrendelésKérem kattintson az ikonra szolgáltatásunk megrendeléséhez!

Elérhetőség

Épületdiagnosztika elérhetőségeBarabás Attila
Információ
+36-70-434-3044

Interaktív bemutató

Kiváncsi rá mit vizsgálunk? Kattintson a képre!

Interaktív bemutató - Termográfia, épületdiagnosztika

Facebook

Ingatlandiagnosztika

Ingatlandiagnosztikai szolgáltatásunk átmenetileg szünetel!

Mi az ingatlan diagnosztika és miért van rá szüksége?

Mindannyiunk számára nagy feladat megtalálni a tökéletes ingatlant magunk és családunk számára. Keresés közben a legfontosabb, hogy az új otthon megfeleljen a mindennapi életünk támasztotta elvárásoknak. Döntésünket jellemzően szubjektív tényezők befolyásolják, nem szabad azonban elfelejtenünk azt sem, hogy egy otthon nemcsak szép panorámából, jó elrendezésből, megfelelő elhelyezkedésből és kedves szomszédokból áll. Ezért szeretnénk figyelmébe ajánlani szolgáltatásunkat.

Az ingatlan diagnosztika lényege, hogy az Ön jelenlegi vagy a vásárolni kívánt ingatlanjának állapotáról teljeskörű képet kapjon. Megmutatja a főbb hibaforrásokat és teljes részletességgel feltárja az ingatlan műszaki állapotát. Mi nem értékbecslést végzünk, csak szeretnénk hozzájárulni a meglévő ingatlanjának gazdaságos fenntartásához, illetve a vásárolni kívánt ingatlan valós állapotának a bemutatásához. Az ingatlan diagnosztika segítségével Ön pontos képet kap arról, milyen javítási és karbantartási munkákat érdemes elvégezni az ingatlanon, ahhoz hogy az épületet gazdaságosan lehessen üzemeltetni és megfeleljen a műszaki és minőségi normáknak.

Hazánkban az ilyen típusú vizsgálati módszerek még nem elterjedtek. Az ingatlan diagnosztika az Egyesült Államokból ered, ahol minden ingatlan beruházás előtt történik egy teljes körű állapotfelmérés.

Mivel az ingatlan az egyik legnagyobb befektetésünk az életünk során, ezért tartjuk fontosnak annak védelmét. 

Kinek ajánljuk a szolgáltatásunkat?

Ingatlant vásárlónak, hisz fő célunk egy olyan állapotfelmérés készítése, amiből a vevő pontosan tudja mit fog megvenni, hogy a későbbiekben ne érjék meglepetések.
Ingatlant eladónak, hisz mind az ingatlan piaci értékét, mind az ártárgyalás során képviselt pozícióját javíthatja, ha előzetesen elvégzi a szükséges javításokat.
Ingatlan tulajdonosaként gyakran sok pénzt lehet megtakarítani a hiányos vagy nem megfelelő szigetelések pótlásával, illetve további műszaki hibák feltárásával, melyek javítása után növelhetjük a biztonságot és a komfortérzetet is. A megfelelő javításokkal az épület üzemeltetési költségei is nagymértékben csökkennek.

Hogyan és mit vizsgálunk az ingatlanon?

Az ingatlan vizsgálatát főként az épület különböző komponenseire kifejlesztett műszerekkel végezzük. Ezért a vizsgálat során a fizikailag észlelhető hibákon felül feltárhatunk olyan problémákat is, melyeket valamilyen épületszerkezeti elem eltakar. Vízvonalak, tömítések szivárgása, hiányzó szigetelés, hibásan működő fűtés rendszer, nem kielégítően kivitelezett villamoshálózat, szivárgó tetőszerkezet, mind olyan hiba melyet szemmel nem lehet észlelni, mégis jelentősen befolyásolja a gazdaságos és megbízható fenntartást. A vizsgálat során az ingatlan típusától függően 100-150 különböző alkotóelemet diagnosztizálunk, melyeket három fő csoportba soroljuk:
    
1: Épületszerkezeti elemek az alapoktól a tetőig, a nyílászáróktól a burkolatokig.
2: Épületgépészeti egységeket, fűtésrendszertől a szennyvízhálózatig, villamoshálózattól a klíma és szellőző rendszerig.
3: Épület berendezési tárgyait, konyhától a gardróbig, a lámpatestektől a kerti pavilonig.

Vizsgálati anyagunkról bővebben a főoldalon elérhető mintaépületen tájékozódhat.

Mi történik a vizsgálat során?

A szolgáltatás megrendelését követően felkeressük Önt, vagy az Ön által vizsgáltatni kívánt ingatlan tulajdonosát. A felmérés időtartama négyzetmétertől függően 4-8 órát vehet igénybe. Fontos, hogy ebben az időszakban a tulajdonos vagy annak meghatalmazottja az ingatlanban tartózkodjon. Kivéve ha az ingatlan nem lakott. A vizsgálat során törekszünk arra, hogy a legkevesebb kellemetlenséget okozzuk az ott élőknek, elengedhetetlen azonban olyan mérések elvégzése, melyek az épület gépészeti berendezéseit érintik. Ilyen vizsgálat például az elektromos hálózat tesztje, melyet csak feszültségmentes rendszeren lehet elvégezni, ez általában 30-40 percet vesz igénybe. A fűtésrendszer tesztjét ezzel szemben az időjárástól függetlenül működés közben végezzük. Ha kérdése van a vizsgálattal kapcsolatban azt itt felteheti.

Mi történik a vizsgálat után?

Az ingatlan felmérését követően 36 de legkésőbb 48 óra múlva kézhez kapja vizsgálati jegyzőkönyvét. További kérdéseire a felújítással, javításokkal kapcsolatosan, készséggel válaszolunk.

Csak használt, vagy új ingatlanon is érdemes elvégeztetni a vizsgálatot?

Az utóbbi években jelentősen nőtt az új ingatlanok kínálata és egyben kereslete is, gyakran  gondolják a vevők, hogy az új ingatlanok eredendően hibamentesek. Ez sajnos közel sem igaz, a beruházások költségeinek csökkentése a nagyobb profit elérése érdekében vagy egyszerűen csak az emberi gondatlanság okozta problémák sok esetben csak beköltözés után derülnek ki.

A beruházók gyakran nem megbízható, nagy múlttal rendelkező cégek, így könnyen felszámolhatóak és nehezen vonhatóak felelősségre. Ezért érdemes még az ingatlan átvétele előtt elvégeztetni egy teljes körű műszaki ellenőrzést. A feltárt hibákat a beruházó köteles kijavítani vagy kedvezménnyel kárpótolni a vevőt az esetleges minőségi problémákért. Akár használt vagy új építésű ingatlanról van szó, a felmérést követően a megrendelő, pár napon belül kézhez kapja, illetve letöltheti oldalunkról az ingatlan állapotáról készült vizsgálati jegyzőkönyvet.

Miért minket válasszon?